1. We are no longer supporting TapaTalk as a mobile app for our sites. The TapaTalk App has many issues with speed on our server as well as security holes that leave us vulnerable to attacks and spammers.

2005 fusion 900 running very poor

Discussion in 'Trail' started by clarenceb, Jan 4, 2020.

  1. clarenceb

    clarenceb New Member

    Messages:
    3
    Location:
    mallorytown
    Country:
    Canada
    Years Snowmobiling:
    15
    Snowmobile:
    2005 polaris fusion 900
    okay so I traded for this sled and have had a lot of issues. have yet to ride it. im hoping someone can point me in the right direction. the oil pump cable was rotten and broke it left the pump to the full oil position. I replaced it and set it to factory spec. it then wouldn't idle and backfired so I checked the TPS setting and it was out to lunch so I followed the service manual to set it. but I powered up the ECM and back probed the sensor. after that was set it runs! but not well it doesn't idle very well still or at all and only revs up without the belt on. with the belt on it just bogs real bad and hardly moves. after running pulled plugs and found mag side to be fouled like its not firing. checked for spark. and both had great spark. replaced plugs with hotter plugs just to see what happens it runs and idles now but still bogs when trying to move and most of time it doesn't move. so would this be a injector problem could it be stuck on? it looks like its ground controlled so if its shorted to ground it would always be on. I'm unsure of what to do if anyone has any help it would be much appreciated.
     
  2.  

  3. clarenceb

    clarenceb New Member

    Messages:
    3
    Location:
    mallorytown
    Country:
    Canada
    Years Snowmobiling:
    15
    Snowmobile:
    2005 polaris fusion 900
    I Should also note that both clutches are in working order. and no engine light
     
  4. Mike-DRH

    Mike-DRH Member

    Messages:
    36
    Location:
    Hastings
    Country:
    USA
    Years Snowmobiling:
    40
    Snowmobile:
    2019 Polaris Rush 800
    Compression test?
     
  5. clarenceb

    clarenceb New Member

    Messages:
    3
    Location:
    mallorytown
    Country:
    Canada
    Years Snowmobiling:
    15
    Snowmobile:
    2005 polaris fusion 900
    Thanks for a reply.
    I did do a compression test and came out with 125psi for both sides
     

Share This Page



  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.